Sól spożywcza Extra 25kg - 22 tony (22000kg)
Opis
Sól spożywcza wyprodukowana jest z roztworu soli pochodzącego z mokrej eksploatacji naturalnych złóż soli kamiennej. Znajduje szerokie zastosowanie w przemyśle spożywczym. Uznawana za najstarszy na świecie środek konserwujący. Produkt jest przeznaczony dla klientów wykorzystujących sól niejodowaną w procesie produkcyjnym.
Synonimy: sól warzona próżniowa, sól kuchenna, sól stołowa
Przeznaczenie
- Produkcja przypraw
- Produkcja pieczywa i wyrobów mleczarskich
- Przetwórstwo owocowo-warzywne
- Przemysł rybny i mięsny
Zalety
- Posiada właściwości konserwujące
- Możliwość zastosowania w wielu gałęziach przetwórstwa spożywczego: produkcja przypraw i pieczywa, przemysł rybny, mięsny itp.
Pakowanie
- W worek foliowy PP a'25 kg z opisem produktu (po 40 worków na palecie)
- Na paletach CHEP po 1000 kg – owijane folią stretch (bezzwrotna)