Sól spożywcza CIECH • 1000kg
Opis
Sól spożywcza niejodowana
wyprodukowana jest z roztworu soli pochodzącego z mokrej eksploatacji naturalnych złóż soli kamiennej. Znajduje szerokie zastosowanie w przemyśle spożywczym. Uznawana za najstarszy na świecie środek konserwujący. Produkt jest przeznaczony dla klientów wykorzystujących sól niejodowaną w procesie produkcyjnym.
Synonimy: sól warzona próżniowa, sól kuchenna, sól stołowa
Przeznaczenie
- Produkcja przypraw
- Produkcja pieczywa i wyrobów mleczarskich
- Przetwórstwo owocowo-warzywne
- Przemysł rybny i mięsny
Zalety
- Posiada właściwości konserwujące
- Możliwość zastosowania w wielu gałęziach przetwórstwa spożywczego: produkcja przypraw i pieczywa, przemysł rybny, mięsny itp.
Pakowanie
- W worek foliowy PP Ciech a'25 kg z opisem produktu.
- Na paletach EURO po 250 kg – owijane folią stretch